Sådan udnytter du pladsen i soveværelset

De fleste har mange ting at opbevare i hjemmet, og mange af de objekter bliver opbevaret i soveværelset. Det kan hurtigt påvirke det kreative design af et af de vigtigste rum i hjemmet, men du kan udnytte flere tips og tricks til at udnytte pladsen i dit soveværelse.

Udnyt skabspladsen

Det er først og fremmest en god ide at udnytte skabspladsen i soveværelset, især hvis du ikke har plads til mange skabe. Du kan udnytte skabspladsen ved at investere i smarte opbevaringsmetoder som fx skoholder, kurve til tilbehør osv. I skabet kan du også udnytte pladsen bag den lukkede skabsdør ved at montere kroge og hylder til at opbevare tasker og andet tilbehør.

Overvej et sengebord til væggen

Hvis du ikke har plads til et sengebord i dit lille soveværelse, kan det være en god ide at sætte en hylde op på væggen, som fungerer til samme formål. Hvis du vælger et sengebord til væggen med et rum vil du have mere end nok plads til at placere en lampe, dagbogen og vækkeuret.

Overvej en kommode som sengebord

Du kan også springe over i den helt modsatte boldgade og benytte en kommode som sengebord. Dette er især en glimrende løsning, hvis du har en høj seng. Kommoden kan benyttes til fx at opbevare sengetøj, tæpper og andet ekstra tøj, som fx vintertøj i sommerperioden.

Udnyt pladsen under sengen

Der er mange, der vælger at opbevare ting under sengen. Dog benytter de fleste plastikposer og andre midlertidige løsninger, som ikke kan anbefales. Det kan tværtimod anbefales at investere i flettede kurve, hvor du kan opbevare gamle bøger, vintertøj eller andre ting, som du ikke normalt bruger i hverdagen på en mere organiseret vis, end hvis det bare er smidt ned i en pose. På den måde har du nemmere ved at finde frem til tingene, når du rent faktisk skal bruge dem.