Hvad er New Nordic design?

Skandinavisk design er længe blevet hyldet over hele verden, og i de seneste år har designere talt mere og mere om New Nordic, som er kendt for sin unikke æstetik. Men hvad er New Nordic egentligt? Det kan du læse mere om nedenfor.

Hvornår startede New Nordic?

Det siges, at New Nordic tendensen startede tilbage i 2008, og den er vokset lige siden. Denne form for skandinavisk design bliver brugt ikke kun i skandinaviske lande som Danmark, Norge og Sverige, men også i hjem i andre lande over hele verden.

Hvad er kendetegnene ved New Nordic?

New Nordic er en stil, som kendetegnes ved brug af nedtonede farver som fx hvid, grå og sort. Der er stort fokus på simplicitet ved brug af minimalistiske elementer. Derudover bliver naturmaterialer som fx træ taget hyppigt i brug for at lede tankerne hen på den rå natur i de nordiske lande.

Hygge er også en essentiel del af New Nordic, da denne form for design tager udgangspunkt i de nordiske årstider som fx den lange vinter med få timers dagslys. Netop derfor er det så vigtigt for skandinaverne at indrette hjem med New Nordic design, som gør husene hyggelige og funktionelle.

Bland de afdæmpede farver

New Nordic design fokuserer som sagt på afdæmpede farver, men selv om der er tale om meget nedtonede farver som fx grå, beige, sort og hvid, kan du sagtens pifte dit hjem op. Det hele handler om at blande de afdæmpede farver i såvel mørke som lyse nuancer for at skabe kontraster, der er med til at skabe en interessant indretning.

Brug nordisk design i New Nordic design

Når det kommer til New Nordic design, bør du også investere i tidsløse designmøbler af nordiske designere. At hylde det smukke, nordiske design er nøglen til at opnå den nordiske stil i sidste ende.